Proiect comenius

European Green Club

Dezvoltarea durabila este un concept important al Uniunii Europene. El priveste mai multe aspecte ale vietii noastre de zi cu zi cu referire la protectia sociala, cultura, economie si mediu. Conceptul defineste oamenii ca fiinte umane dar si ca membri ai societatii. Intr-un moment in care rasa umana se confrunta cu o serie de provocari- biodiversitatea scade incet, resursele sunt exploatate mai mult ca oricand, poluarea duce la schimbarile climatice si la dezastre naturale, principalul argument pentru acumularea de cunostinte ecologice este de a crea anumite obiceiuri care vor defini omul secolului 21, om care va fi capabil sa faca fata si sa se ocupe de toate aceste probleme.

In STRATEGIA UNECE PRIVIND EDUCATIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA (EDD), adoptata la intalnirea la nivel inalt a ministrilor mediului si educatiei (Vilnius 17-18 martie 2005) se sublinia ca: “Educatia pentru dezvoltare durabila dezvolta si consolideaza capacitatea indivizilor, grupurilor, comunitatii, organizatiilor si tarilor de a lua hotarari si a face alegeri in favoarea dezvoltarii durabile. Trebuie sa actionam pentru o schimbare in seturile de valori din mintea oamenilor si astfel ei sa actioneze sa faca o lume mai sigura, mai sanatoasa si mai prospera, imbunatatind astfel calitatea vietii. Educatia pentru dezvoltare durabila poate oferi reflectie critica si o mai mare constientizare si responsabilizare, astfel incat noi viziuni si concepte pot fi explorate si noi metode si instrumente dezvoltate”.

Scopul principal al proiectului intitulat “EUROPEAN Green Club” este acela de a promova cunoastere, grija si respect pentru mediul inconjurator. Problemele vor fi tratate in diferite moduri, din cauza largii varietati de membri ai grupului tinta”, cum ar fi: profesori, elevi, familiile lor, membri ai comunitatilor locale (autoritati publice, autoritati educationale, ONG-uri, reprezentanti ai agentiilor nationale si companii private).
Pentru mai multe informatii consultati site-ul proiectului: http://comeniusproject.ro