Proiect gruntdvig

Betwol – Beware the wolf

p-grundtvig-betwol

Proiectul BETWOL a avut ca scop dezvoltarea de metodologii capabile sa ofere cursantilor adulti capacitatile si competentele necesare pentru a indeplini obiectivele europene pentru secolul urmator.

Deoarece, de acum, pe mobilitatea cetatenilor europeni va fi unul din principalele caracteristici ale spatiului comun european, autonomia personala in tara gazda, precum si integrarea sociala si culturala a poporului obligat sa traiasca din frontierele tarii lor devin cruciale. In acest sens, proiectul Betwol a avut scopul de a-i ajuta pe cetatenii europeni sa construiasca o societate comuna, fara a pierde trasaturile distinctive ale propriei lor culturi.

Proiectul Betwol si-a propus sa dezvolte strategii, metode si activitati pentru a ajuta grupuri si persoane ce se confrunta cu riscul de excludere sociala, ajungand la cel mai bun nivel posibil de integrare sociala si culturala in tara gazda.

O atentie speciala a fost acordata la practica actuala a cetateniei aderat la cursuri de limbi straine oferite de imigranti si alte grupuri in pericol de excluziune sociala, in scopul de a facilita integrarea lor in societate.

Parteneri:
Romania – Scoala Gimnaziala “MARIA ROSETTI”, Bucuresti
Italia – Trainers Association ONLUS, Potenza
Portugalia – A.J.P.R.A. – Associação para o desenvolvimento comunitário, cultural e
Educativo, Evora
Spania – Asociación de Personas Expertas y Voluntarias UNIPO de Mazagón, Mazagón
Anglia – University of Wales, Newport,
Polonia – CENTRUM INICJATYW EDUKACYJNYCH, Łabiszyn
Ungaria – Pontus Iuventae Alapítvány, Budapest

Contact: popescu.emanuela@gmail.com

http://projectbetwol.blogspot.ro