Proiect erasmus

Or bleu, fonds noirs: créer une écocitoyenneté européenne

Proiectul ERASMUS+ “Or bleu, fonds noirs: créer une écocitoyenneté européenne” a fost conceput din dorinta comuna a patru scoli europene de a le oferi elevilor de gimnaziu, parintilor acestora si cadrelor didactice oportunitati de invatare si relationare cu persoane din spatii socio-culturale diverse in vederea dezvoltarii sentimentului de apartenenta la o comunitate europeana ecoresponsabila.

SCOLILE PARTENERE
Collège Saint-Exupéry, Noisy-le-Grand, Franta (coordonator)
Istituto Comprensivo Statale di Grantorto, Grantorto, Italia
Scoala Gimnaziala “Maria Rosetti”, Bucuresti, Romania
Vasa International School, Stockholm, Suedia

OBIECTIVELE PROIECTULUI
1. Crearea de parteneriate cu scoli din Uniunea Europeana
2. Descoperirea patrimoniului natural acvatic din tarile partenere
3. Dezvoltarea competentelor de lucru in echipa la nivel national si transnational
4. Educarea elevilor in spiritul respectarii naturii, a biodiversitatii si a patrimoniului natural
5. Participarea la mobilitati internationale care vor favoriza autocunoasterea si dezvoltarea personala

Pe durata anului scolar 2018-2019, elevii claselor V-VIII vor participa la activitati scolare interdisciplinare si integrate, precum si la activitati extrascolare consacrate temei generale APA. Elevii vor invata sa respecte natura, biodiversitatea, patrimoniul natural si isi vor putea dezvolta competentele de lucru in echipa. Un numar de 17 elevi din clasele a VII-a si a VIII-a, vorbitori de limba franceza si engleza, care manifesta interes fata de activitatile din cadrul proiectului vor participa la una din cele trei mobilitati internationale din lunile decembrie, februarie si mai. Acestia vor avea astfel ocazia sa exerseze limbile straine invatate si sa descopere sisteme de invatamant mai mult sau mai putin diferite de cel national.

Estimam ca beneficiile acestor experiente de invatare vor fi vizibile in scurt timp de la finalizarea proiectului prin cresterea gradului de motivare pentru invatare in randul elevilor, prin interesul crescut pentru studierea limbii franceze si a limbilor straine in general, prin aplicarea la clasa a unor metode noi de predare si prin dezvoltarea spiritului civic. Mai mult decat atat, schimburile de informatii si experiente de invatare cu elevii si profesorii din scolile partenere vor contribui din plin la sentimentul de apartenenta la marea comunitate europeana si la educarea elevilor in spiritul respectului fata de mediul inconjurator prin adoptarea unui stil de viata ecoresponsabil.

Coordonatorul proiectului: Silvia Nicoleta Balta (profesor de limba franceza)