Luare de pozitie

Asociatia Parintilor Scoala 10 Floreasca, in cadrul sedintei cu parintii ce a avut loc in data de 9 ianuarie 2014, la care au participat reprezentanti ai tuturor claselor din scoala, doreste sa-si exprime punctul de vedere cu privire la situatia in care se afla Scoala Gimnaziala “MARIA ROSETTI”.

Condamnam categoric orice practici de conditionare financiara exercitate de un cadru didactic.

Ne delimitam de situatia creata de catre d-na invatatoare Dana Blandu, situatie de care am luat cunostinta din presa.

Din nefericire aceasta situatie a afectat grav procesul de invatamant din scoala, cu consecinte negative asupra activitatii elevilor la clasa.

Copiii nostri nu inteleg ce se intampla si cu ce au gresit. Cei aflati in clasele mai mari, in mod deosebit elevii claselor a VIII-a, care urmeaza sa sustina examenul de capacitate, isi pun in mod serios problema daca rezultatele lor la invatatura sunt sau nu puse sub semnul intrebarii de institutiile statului.

Cadrele didactice din scoala sunt bulversate si activitatea se desfasoara sub o presiune care afecteaza intregul proces de invatamant.

Asupra Scolii Gimnaziale “MARIA ROSETTI” si, implicit, asupra rezultatelor elevilor din aceasta scoala, a fost pusa o eticheta nemeritata astfel incat cu o simpla afirmatie au fost denigrate rezultatele deosebite obtinute de elevi prin foarte multa munca, cu sustinerea unor cadre didactice responsabile si dedicate.

Solicitam tuturor institutiilor statului roman competente in cauza (si care trebuie sa puna mai presus de orice interesul superior al copilului) sa ia toate masurile care se impun pentru ca rezultatele deosebite ale acestor elevi, obtinute prin munca si sub indrumarea adevaratilor dascali ai acestei scoli, sa fie respectate.

Este nedrept ca un incident singular sa distruga imaginea unei scoli de elita care s-a construit pe rezultatele exceptionale ale copiilor nostri si care nu ar fi putut fi obtinute fara indrumarea acelor cadre didactice din scoala care au inteles care este adevarata menire a unui dascal.

Dorim ca Scoala Gimnaziala ”MARIA ROSETTI” sa fie recunoscuta ca o scoala de elita (asa cum a fost pana acum) si nu ca o “scoala de fite”.

Asociatia Parintilor Scoala 10 Floreasca